De gemeente Oss maakt plannen voor de toekomst van Oss als leefbare, gastvrije en bereikbare stad. Een belangrijk punt van aandacht daarbij is parkeren in de Osse binnenstad. Om een goed parkeerbeleid te kunnen ontwikkelen, nodigt de gemeente Ossenaren uit om mee te denken. Dat kan tot 20 oktober a.s. door de enquête over parkeren in de binnenstad in te vullen op www.stadmettoekomst.nl.

In de toekomstplannen schetst de gemeente Oss als een gastvrije stad waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, en waar het fijn is om te wonen. Met de focus op een duurzame, groene, gezonde en veilige leefomgeving. Maar er worden de komende 10 tot 15 jaar ook veel nieuwe woningen gebouwd, met name in het centrum van de stad. En meer woningen betekent meer mensen en dus ook meer verkeersdrukte. Daarom is het belangrijk om anders te kijken naar de rol van verkeer in de stad. Parkeren in de binnenstad is daarbij een belangrijk punt van aandacht.

Denk mee en vul de enquête in
In de Koersnota Mobiliteit beschrijft de gemeente hoe ze de komende jaren met verkeer om wil gaan. Dan gaat het niet alleen om de inrichting van de stad, maar ook om keuzes over de hoeveelheid en het soort verkeer in de binnenstad. Om de stad leefbaar, gastvrij en bereikbaar te houden, is het belangrijk om ook na te denken over parkeren in de binnenstad. De gemeente wil graag samen met inwoners op zoek naar goede oplossingen. Daarom nodigt ze alle Ossenaren uit om mee te denken en tot 20 oktober de enquête over parkeren in de binnenstad in te vullen op www.stadmettoekomst.nl.

Wat gebeurt er met de resultaten van de enquête?
In november debatteert de gemeenteraad over parkeren in de binnenstad. De resultaten van de enquête worden in dat debat meegenomen. We koppelen de uitkomsten daarvan begin 2025 terug in een bijeenkomst. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit over het parkeerbeleid.

Waar en hoe kan ik de enquête invullen?
U vindt de enquête op www.stadmettoekomst.nl. Het invullen van de enquête duurt maar enkele minuten. Uw gegevens blijven anoniem. Als u vragen hebt over de enquête, neem dan contact op met Ellen Neelen van de gemeente Oss. U kunt haar bereiken door contact op te nemen met de gemeente Oss, telefoon 14 0412 | mail: gemeente@oss.nl.